АКТУАЛЬНО

Студенти УКУ серед переможців престижної міжнародної олімпіади з математики

Середа, 12 серпня 2020, 14:25
Студенти 2-го курсу факультету прикладних наук УКУ Володимир Фединяк і Максим Процик стали призерами на змаганнях «International Mathematics Competition for University Students 2020», які цього року приймав Королівський коледж у Лондоні (King’s College London). Олімпіада, участь у якій взяли понад 500 студентів з усього світу, проходила в режимі онлайн з 25 по 30 липня.

Команда факультету прикладних наук вперше брала участь у міжнародних змаганнях із математики й одержала дуже добрий результат, адже двоє студентів УКУ опинилися серед переможців змагання поряд із колегами з найкращих університетів світу. Специфіка цієї олімпіади полягає в тому, що її учасники репрезентують і виступають від імені свого університету. Керівниками команди з УКУ були проф. Ростислав Гринів, викладач факультету, та Олесь Добосевич, керівник бакалаврської програми «Комп’ютерні науки». Учасникам пропонували завдання зі статистики, теорії ймовірності, алгебри тощо. 

Коментуючи успіх своїх студентів, декан факультету прикладних наук Ярослав Притула наголосив на важливості саме міжнародного досвіду, який здобувають студенти на таких змаганнях: «Ми хочемо бачити наших студентів та випускників глобальними, тому нам вкрай важливо, щоби вони відчували міжнародний контекст і були до нього максимально дотичними. Участь, а також перемога у таких міжнародних змаганнях, з одного боку, говорить про сильну мотивацію студентів до таких звершень, а з другого – свідчить про те, що ми даємо їм освіту високої якості.

Цей успіх також показує, що УКУ – різносторонній університет, який має найвищі освітні стандарти не тільки в гуманітарній, богословській чи бізнес сферах, але що важливо, також і в галузі точних та комп’ютерних наук».

Ярослав Притула також зауважив, що цей успіх став можливим через згуртовану та плідну співпрацю між студентами і викладачами. При факультеті діє математичний гурток, де студенти не тільки поглиблюють знання з математики, а й вчаться працювати командно, у взаємодії зі своїми наставниками.

Нагадаємо, минулого року команда «Cardio Vision», учасниками якої є випускники та студенти факультету прикладних наук УКУ здобули перемогу в конкурсі AI Idea Challenge Contest від Microsoft, представивши рішення, покликане вирішити одну з найбільших проблем людства – смерть від серцево-судинних захворювань.

Крім того, факультет прикладних наук тримає першість у рейтингах DOU – щороку на ІТ платформі DOU проводиться опитування щодо якості освіти в українських університетах. У 2019 році факультет прикладних наук УКУ розділив перше місце з факультетом інформатики НаУКМА. Рейтинг навчальних програм складається на основі відгуків нинішніх і колишніх студентів.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next