АКТУАЛЬНО

Студенти УКУ створили для школярів гру з фінансової грамотності

Четвер, 04 червня 2020, 14:19
«Ти і фінанси. Хто Кого?» – онлайн-гра, яка знайомить школярів та першокурсників з основами фінансової грамотності.

Двадцять три питання, які допоможуть зрозуміти як діють шахраї та як не потрапити у фінансову халепу. Гра доступна за посиланням: https://fst-game.ucu.org.ua/

Гру «Ти і фінанси. Хто Кого?» розробила Юридична клініка Школи права УКУ за підтримки проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору». «Ми обрали таку тему, адже згідно з дослідженням USAID найменш фінансово обізнаними в Україні є молоді люди віком від вісімнадцяти до двадцяти чотирьох років, – розповідає Христина Ковцун, менеджерка Юридичної клініки Школи права УКУ. – Наразі дітей не навчають правильного поводження з фінансами, не розповідають про права і обов’язки як потенційних споживачів фінансових послуг. Тому доносити інформацію потрібно ще зі шкільної лави, щоб попередити проблеми, а не вирішувати наслідки».

В основі сюжету – типові життєві ситуації, з якими може зіткнутися кожен. Сценарій до гри написали студентки-консультантки Юридичної клініки Школи права УКУ Віола Мартинюк та Валерія Вацеба: «Ідея створити гру виникла ще у вересні 2019 року. Ми пригадали, чим займаються школярі та студенти на парах чи уроках, коли не надто зацікавлені в темі обговорення – грають в ігри на телефоні. Для розробки питань гри ми згадали про свої фінансові пригоди, провели опитування серед друзів та придумали веселий і незвичний контекст для звичних ситуацій».

Робота над розробкою гри тривала дев’ять місяців. Контент гри розробили Віола Мартинюк та Валерія Вацеба, для допомоги використовуючи ідеї міжнародних аналогів та українського проєкту «Моя громада». Технічну частину виконала компанія Fivecube Studio.

Окрім гри, Юридична клініка Школи права УКУ проводить тренінги з фінансової грамотності для школярів. Також команда працює над створенням нових проєктів з цієї тематики.

«Зараз ми працюємо над розробкою фінансового аналогу відомої настільної гри Alias, – розповіла Ганна Карачевська, заступниця менеджерки Юрклініки УКУ. – Після закінчення карантину плануємо проведення фінансових квестів, а також організувати клуб настільних ігор, де школярі та молодь зможуть разом бавитися у Монополію, Сashflow та навчатися основам фінграмотності».

Ці активності Юридична клініка Школи права УКУ реалізовує у рамках проєкту «Захист прав споживачів та безкоштовна правова допомога споживачам фінансових послуг» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проєктом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Нагадаємо, що в Юридичній клініці Школи права УКУ можна отримати безкоштовну юридичну допомогу з фінансових питань.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next