АКТУАЛЬНО

Студенти УКУ здійснили онлайн-екскурсію релігійними місцями пам’яті Києва

П'ятниця, 15 травня 2020, 11:59
Уже традиційно в рамках навчального курсу «Релігійна культура» (проф. Ігор Скочиляс) та за підтримки навчально-дослідницької програми УКУ «Київське християнство» відбулася екскурсія релігійними місцями пам’яті Києва. У зв’язку з обмеженнями карантину, цього року така екскурсія відбулася упродовж 5-7 травня в онлайн-режимі.

Участь у такій онлайн-екскурсії взяли студенти третього курсу програми культурологія та студенти п’ятого курсу програми історія. Віртуальні екскурсії провадили фахівці з певної тематики, історики чи духовні особи безпосередньо з Києва.

У перший день онлайн екскурсії, студенти ознайомилися з історією та культурним надбанням Михайлівського Золотоверхого монастиря, кафедрального собору предстоятеля ПЦУ митр. Епіфанія. Розповідав про Михайлівську обитель, зокрема про роль і місце монастиря під час подій Революції гідності насельник чернечого осередку, єромонах Михаїл Карнаух.

Наступного дня студенти мали можливість віртуально відвідати пам’ятку Юнеско – Софію Київську. Екскурсію провадив к.і.н. Дмитро Гордієнко, старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України. Очевидно, відвідини наживо – це інші враження та емоції, проте все-таки вдалося ознайомитися із культурним надбанням однієї з головних українських святинь.

Під час третього дня екскурсії студенти й викладачі взяли участь онлайн у проходах історичною частиною старого Києва та Києво-Печерській лаврі. Першу частину екскурсії провадив викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія», старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, к.і.н. Ярослав Затилюк. Пан Ярослав зробив загальне представлення публічного простору центру Києва, розповів і віртуально показав Старокиївську гору з Десятинною церквою, Софійську площу й Золоті Ворота, а також околиці Київського національного університету імені Шевченка. Друга частина третього дня онлайн екскурсії – це відвідини Києво-Печерської лаври, у тому числі Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Історичний прохід за допомогою 3D-екскурсії провадила к.і.н. Оксана Прокоп’юк, провідний науковий співробітник заповідника.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next