АКТУАЛЬНО

Студенти Василіанського інституту голосили про народження Месії в усій Україні

Четвер, 25 січня 2018, 14:04
З 15 по 23 січня брати-студенти Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського, що у Львівській архиєпархії, колядуючи, звіщали радісну новину про народження Христа майже в усій Україні. Про цю різдвяну поїздку розповів студент 2-го курсу бр. Тадей Херович, ЧСВВ.

Морозного ранку ми виїхали з Брюховичів. Перший господар, який привітно прийняв нас та запровадив до єпископа Бучацького Дмитра (Григорака), був о. Венедикт Деркач, ЧСВВ, у місті Чорткові. Також ми колядували для дітей з вадами здоров’я у «Домі милосердя». Наступним місцем призначення було старовинне місто Кам’янець-Подільський, зокрема Василіанський Свято-Троїцький монастир. Там відбулася Божественна Літургія, а опісля різдвяні привітання для прихожан.

Наступного дня брати продовжили свою місію в місті Бар Вінницької області, у монастирі Різдва Пресвятої Богородиці. Опісля дорога повела мандрівників до міста Дніпра.  Привітавши з Різдвом дніпрян, наша група поїхала до села Званівка Донецької області. Колядували і у сусідньому селі Роздолівка. Це місце знаходиться за 40 кілометрів від передової, тож було приємно зустріти людей, які були готові прийняти містерію Різдва. Найцікавіша зустріч відбулася в місцевій школі – разом із монахами колядували всі школярі.

Далі на подорожніх чекав Харків. У цьому місті відвідали владику Василя (Тучапця), який прийняв нас у нещодавно освяченому нижньому храмі катедрального собору Харкова. 18-го січня, у надвечір’я Богоявлення, на вечерю нас запросили сестри св. Йосифа Обручника. Неподалік міста, у Покотилівці, є Василіанський Свято-Покровський монастир. Там ми святкували Богоявлення. Щось особливе вдалося пережити серед людей, які щиро приймали благу вість.

Також ми завітали в гості до харківського військового госпіталю. Багато щастя та щирих усмішок вдалося принести й сюди. Приємно було сказати слова вдячності героям, які жертвують собою заради миру в нашій країні.

Наостанок ми побували у контемплятивних сестер кармеліток, а відтак, подякувавши сестрам, пустилися в дорогу до Києва. У взаємній згоді завітали й до сестер василіанок у Полтаві. У Києві нас чекали в гості сестри служебниці, які пригостили подорожніх вечерею. А прийняв на нічліг монастир Святого Василія Великого.

Так і закінчилася мандрівка братів-студентів. У цій подорожі їх провадили отці Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, і Павло Долішній, ЧСВВ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next