АКТУАЛЬНО

Студенти Зборівського коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя прибрали місто від сміття

Вівторок, 12 травня 2015, 13:44
6 травня 2015 року студенти Зборівського коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя разом зі своїми наставниками прибрали від сміття історично-славне місто Зборів.

Ця акція була анонсована ще 12 березня поточного року, коли студентам цього коледжу представляли Великопосну екологічну ініціативу. Проте погодні умови дозволили зреалізувати задумане лише у цей час.

Метою заходу було прибрати екологічно важливі території міста, такі як ставок, парки і сквери. У цих місцях городяни та гості міста люблять найбільше відпочивати і часто-густо забувають після відпочинку прибрати за собою. Красиві краєвиди природи були наповнені людською антикультурою і байдужістю до усього навколишнього світу. Великі купи сміття ніяким чином не вписувались у місцевий ландшафт і надавали місту негативного колориту.

Загальна кількість учасників склала приблизно 150 осіб, які були поділені на групи. Усе розпочалось молитвою та благословенням духівника коледжу о. Віталія Вовка. Кожна група отримала мішки для сміття і рукавички, які були надані через підтримку Бюро УГКЦ з питань екології. Студенти зібрали дві вантажівки сміття і прибрали ставок та усі парки і сквери міста.

На превеликий жаль, засмічені території можна побачити майже у кожній українській місцині і майже на усіх місцях відпочинку. Українцям ще потрібно багато чого учитись і змінювати у нашому суспільстві. Проте ця переміна повинна починатись у душі і серці кожного із нас. Понівечена природа і гори сміття є наслідком егоїзму та самолюбства. Любов до Бога і до ближнього здатні перемінити людину і відкрити їй нові горизонти життя. Тільки той, хто любить Бога, спроможний поглянути на світ крізь призму віри, побачити вселенну очима Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next