АКТУАЛЬНО

Студенти із Дрогобицької духовної семінарії влаштували вечір української пісні в Старій Вижівці Луцького екзархату

Вівторок, 21 серпня 2018, 15:54
Така подія в Старій Вижівці відбулася вперше. Її ініціювала молодь, яку залюбки підтримали інші жителі містечка.

За сприяння о. Володимира Уляна, голови Комісії у справах душпастирства  молоді Луцького екзархату УГКЦ, талановиті студенти із Дрогобицької духовної семінарії організували вечір української пісні. Під акомпанемент трьох гітар лунали дзвінкі голоси семінаристів, їх підхоплювали мешканці Старої Вижівки. Лунали народні, повстанські, сучасні, а також авторські пісні.

«У нас є стереотипне сприйняття Церкви, бо в розумінні багатьох Церква – це спільнота бабусь, а молода прагматична людина вважає храм нудним місцем, де вона втрачає свій час.  На думку о. Володимира, бути християнином – це круто, бо якщо Церква знайде правильний підхід до людської душі і людина зламає свій стереотип щодо Церкви, тоді зможе реалізувати себе як особу та віднайти внутрішній спокій, якого так бракує сучасній людині, – каже учасниця вечора Ольга Сушинець. – Іноді ми складаємо стратегію зміни світу через глобальні речі, але це можна робити маленькими кроками, почавши з простих речей. Часто така стратегія є дієвішою, приносить більше радості в людські серця.  А коли змінюється серце, змінюється світогляд, мислення, гартується характер. Людина, яка відчула щось серцем – не скривдить, не нашкодить, а радше буде готова допомогти, внести свою лепту на благо інших».

Ольга вважає, що сучасна людина шукає не Церкву як конфесію, а шукає Бога, і сприяють у цьому пошуку, на її думку, співпраця між священиками різних конфесій та їхнє внутрішнє єднання. Тому вона запрошує всіх до співпраці в таких «маленьких кроках».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next