АКТУАЛЬНО

Студенти-іконописці презентували виставку «Бойківська ікона. Діалог»

Вівторок, 20 лютого 2018, 14:44
17 лютого у Стрию в Народному домі відбулося відкриття виставки бойківських ікон, які створили студенти та викладачі Факультету церковного мистецтва, що діє у Дрогобицькому інституті Пресвятої Тройці та Літньої іконописної школи с. Лаврів зі Старосамбірщини.

Мета виставки «Бойківська ікона. Діалог» –  усвідомлення власної неповторності, зацікавлення культурними альтернативами, активне, глибоке намагання пізнати власну давню традицію та її місця в нашому сучасному житті. «Ця виставка – це діалог між світським і сакральним, сучасним і минулим, дійсністю і містичним, внутрішнім і поверхневим, діалог двох начал, які творять динамічну єдність. Без діалогу будь-яка культура приречена на виснаження. Діалог – це завжди виклик». – Кажуть організатори виставки.

24 лютого, напередодні неділі Православ’я іконописці проведуть майстер-клас з іконопису для всіх охочих. Тоді ж у Народному домі відбудеться кураторська екскурсія з о. Михайлом Олійником, деканом Факультету церковного мистецтва м. Дрогобича та головою Комісії церковного мистецтва Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Експозиція «Бойківська ікона. Діалог» триватиме до 10 березня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.dyvensvit.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next