АКТУАЛЬНО

Студентки Школи права УКУ представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях у США

Вівторок, 28 січня 2020, 13:39
Студентки Магістерської програми Школи права УКУ Килина Забродська і Тетяна Барашкова перемогли в Олімпіаді юридичних клінік з консультування клієнтів'2020. Тепер команда представлятиме Україну на міжнародних змаганнях у США.

Олімпіада з консультування – це змагання серед юридичних клінік світу, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участю двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), які діють як юристи (адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінюють учасників судді, серед яких досвідчені юристи та правозахисники.

16 та 17 січня у Кракові відбулися півфінальні та фінальні раунди Олімпіади юридичних клінік з консультування клієнтів'2020. Тема цьогорічних змагань: «Damage to Property (Civil Law). This includes nuisance, negligence and trespass but excludes Landlord and Tenant Law» – «Майнова шкода (цивільне право). Включає перешкоди в здійсненні права власності, недбалість і завдання шкоди майну внаслідок користування ним без згоди власника, однак виключає відносини найму (оренди)».

Участь у змаганнях взяли команди:  Юридичної клініки Школи права Українського католицького університету;  Юридичної клініки «Pro bono» Національного університету «Острозька академія»; Правничої клініки Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Лабораторії практичного права «Юридична клініка» юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Серед чотирьох команд з України перемогла команда Юридичної клініки Школи права УКУ.

«Багато позитивних вражень та емоцій. Не лише від перемоги, а й від самого формату змагань і високого рівня, на якому вони відбулися, – розповіла Христина Ковцун, менеджерка Юридичної клініки Школи права УКУ та тренер команди. – Особливо хотіла відзначити рівень організації. Підготовка студентів та їхні навички, яких вимагали на цьому етапі змагань, були відповідно до критеріїв, встановлених і на Міжнародному рівні. Маючи досвід участі в Міжнародних змаганнях, хочу сказати, що рівень виступу команд був доволі високий. Це є гарним поштовхом продовжувати традицію і проводити такі унікальні змагання, які не мають аналогів».

Переможець змагань представлятиме Україну на Міжнародних змаганнях з консультування імені Брауна-Мостена, які пройдуть у Сполучених Штатах Америки 15-18 квітня 2020 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next