АКТУАЛЬНО

Студентський театр «САД» уже вп’яте святкував Різдво Христове на східних теренах України

Вівторок, 15 січня 2019, 13:59
Студентський театр «САД», який діє при Центрі студентського капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ, уже вп’яте святкував Різдво Христове на східних теренах України. Майже тиждень, з 5 по 10 січня 2019 року, студенти та молодь Львова подорожували Донеччиною – вертепом та колядою звіщали народження Ісуса Христа тим, хто не може святкувати вдома.

Студентський театр «САД» відмовився від теплих вечорів вдома і вирушив за більш як тисячу кілометрів святкувати Різдво Христове з військовими, пораненими та жителями Донбасу. Попри довгу дорогу, велику кількість виступів, недосипання, шалену втому та емоційне переживання аматори знаходили дім на Сході України, отримували турботу від вже добрих друзів і знайомих.

За чотири дні «САД» під керівництвом студентського капелана отця Юрія Остапюка та старости театру Карини Прокопенко, студентки НУ «Львівська Політехніка», відвідав декілька міст, а саме Костянтинівку, Дружківку, Часів Яр, Мирноград, Покровськ, Селідове, Красногорівку та Маріуполь. Протягом поїздки театр гостював у військових частинах, мобільних госпіталях, та в парафіях УГКЦ, колядував у місцевих жителів і парафіян, у закладах освіти та на блокпостах. Молоді театрали відвідали вже знайомі локації, а також і нові. Приємною несподіванкою для театру було телебачення (сюжет про студентську коляду можна переглянути у вечірньому випуску новин ТСН за 7 січня).

Загалом подолано близько дві тисячі сімсот сімдесят сім кілометрів та п’ятдесят дві години в потягах, не рахуючи довгих дистанцій в автобусі.

Протягом всієї поїздки учасників «САДу» супроводжували місцеві священнослужителі та військові капелани.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next