АКТУАЛЬНО

Студентський вертеп УКУ представлять на сценах Євромайдану в Києві та Львові

Неділя, 05 січня 2014, 22:32
Студенти УКУ підготували різдвяний вертеп, який покажуть у Львові та Києві. Автор вертепу – Мар’яна Савка, відома поетеса та головний редактор Видавництва Старого Лева. Сценарій написала за дві доби. Текст вертепу повністю віршований, новаторський та з елементами сатири.

8 січня вертеп представлять у Львові в церкві Блаженних мучеників УГКЦ (вул. Стрийська, 29). Початок о 18:45. Згодом – на головній сцені львівського Євромайдану.

9 січня студентський вертеп УКУ ходитиме Києвом. Він виступить на головній сцені Євромайдану, у монастирському храмі Святого Василія Великого (Вознесенський узвіз, 7) та на Михайлівській площі.

«Ми не могли уникнути тих подій, які зараз відбуваються в Україні, зокрема на Майдані. Вертеп має традиційну біблійну основу з певними новаторством, елементами сатири, і дещо суспільно-політичний. Хоча він є філософсько-духовний, і містить ті основні повідомлення, які зараз потрібні Україні. Адже дає шанс на перезавантаження», – прокоментувала Мар’яна Савка.

Серед персонажів вертепу є дівчина-студентка, яка відправлялася на Євромайдан, перехожий, який у всьому розчарувався, прем’єр Лихо, міністр Біда, інші традиційні персонажі, включно з трьома царями та пастушками. Загалом у вертепі - близько 25 персонажів.

 

Прес-служба УКУ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next