АКТУАЛЬНО

Студентський вертеп зі Львова у прифронтовій зоні зустрічали зі сльозами радості

Четвер, 23 січня 2020, 11:37
Братство УКУ та студентська організація «Україна – єдина» уже декілька років поспіль гуртують молодь навколо спільного святкування Різдва на Сході України, центральним елементом якого є вертеп – його студенти демонструють як перед місцевими жителями так і перед військовими.

«Коли почалася війна на Сході України, ми вирішили поїхати туди і виступити перед нашими солдатами. Ми звернулися до Міністерства оборони, аби нам дозволили виступати у прифронтовій зоні. На щастя, нам пішли назустріч. Знайшовши жертводавців, які щорічно допомагають нам коштами, з 2015 року ми виступаємо у містах вздовж лінії фронту», – розповідає керівник проєкту «Україна єдина» Юрій Мурин. 

Цьогоріч спільнота волонтерів побувала з колядою в рамках проєкту «Вертеп на Схід» вздовж всієї лінії фронту, від Станиці-Луганської до Маріуполя. Конкретно були в таких населених пунктах, як: Станично-Луганська, Гарасимівка, Петропавлівка, Щастя, Новоайдар, Бахмут, Первомайське, Карлівка, Мар’їнка, Красногорівка, Воздвиженка, Тарасівка, Тарамчук, Торецьк, Волноваха, Мангуш, Юр’ївка, Маріуполь, Павлопіль. Виступали як і в цивільних (наших друзів: Гарасимівка, Петропавлівка, Новоайдар, Торецьк тощо), так і для військових, у всіх інших перечислених населених пунктах.

«Поїздка була надзвичайно дружньою і веселою попри дуже холодну погоду: військові щиро дякували за підтримку, дехто з них плакав. З кожним роком дедалі більше людей приходить подивитися вертеп: вони всміхаються, плачуть, дякують, а часто й підспівують колядки. Навіть на КПВВ в Станиці-Луганській, де люди стоять у довгих чергах, щоб пройти в Луганськ і навпаки, з радістю слухають, також колядують, фотографують і дякують. Всі ці люди проживають на окупованій території, але дуже люблять Україну», – каже Юрій.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next