АКТУАЛЬНО

В Україні створено Територіальну раду «Лицарів Колумба»

Вівторок, 14 червня 2016, 16:59
11 червня 2016 року в церкві Пресвятої Діви Марії у Нью Гевені (США), звідки розпочала свою діяльність організація «Лицарі Колумба», покликана до життя молодим священиком о. Майклом Маꥳвні, під час Літургії бр. Богдан Ковалів був уведений в уряд як перший територіальний делегат новоствореної Територіальної ради «Лицарів Колумба» в Україні.

Богослужіння очолив Найвищий капелан Ордену Архиєпископ Вільям Лорі, а церемонію введення в уряд очолив Найвищий лицар Карл Андерсон. На церемонії був також владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський.

Це відзначення є результатом плідної праці українських лицарів. За три роки існування лицарі Колумба в Україні стрімко розвинулися та були активно залучені до багатьох акцій і важливих суспільних та церковних благодійних проектів. Зокрема, на початку війни на Сході України лицарі Колумба розпочали збір медикаментів (гемостопів) для українських військових. Також було організовано декілька психологічно-реабілітаційних таборів у Карпатах для демобілізованих учасників АТО та їхніх родин. Уже другий рік поспіль вони фінансують участь поранених українських військових у Міжнародному військовому паломництві до Люрда.

Лицарі Колумба також профінансували проект від «Карітасу України» під назвою «Візки для людей з особливими потребами» у співпраці з Канадським фондом інвалідних візків. Усього за два роки отримано 1120 візків, 60 опорних палиць, 200 милиць, 50 ходунків для українців з особливими потребами. Завдяки цьому впродовж 2014–2016 років понад 1400 малозабезпечених осіб отримали в безоплатне використання спеціальні візки, які виготовлені з високоякісних матеріалів та складної конструкції для зручності транспортування, або ж інші засоби реабілітації.

Не оминули стороною українські лицарі і потреби вимушених переселенців. Так, за період  з лютого 2015 року до травня 2016 року завдяки фінансовій допомозі Найвищої ради і в співпраці із благодійною організацією «Карітас-Київ» було організовано надання допомоги внутрішньо переселеним особам м. Києва та околиць, проведено реєстрацію-збір документів переселенців та закуплено продукти, засоби гігієни, медикаменти, продукти першої необхідності. Ось коротка статистика про надану допомогу:

Продукти для вимушених переселенців – надано допомогу вагою понад 82 000 кг для 11 300 осіб.

Медикаменти та реабілітація інвалідів – надано допомогу для 245 осіб.

Продукти для благодійної їдальні  - впродовж року охоплено 320 дітей.

Шкільні товари для дітей та подарунки  – охоплено 430 дітей.

Постільна білизна – допомогу отримало 750 осіб.

Засоби гігієни, господарські товари, миючі  – допомогу отримали 650 осіб.

Одяг для дітей вимушених переселенців – охоплено 65 осіб.

Усього в рамках цієї благодійної акції від Найвищої ради «Лицарів Колумба» було роздано благодійної допомоги на суму 2 750 000,00 грн. Велику підтримку в реалізації цього проекту надали місцеві київські осередки «Лицарів Колумба», члени яких пожертвували багато годин волонтерської праці для служіння потребуючим.

Лицарі Колумба вже об'єднали в єдину спільноту 550 чоловіків-католиків та поширилися від Львова та Івано-Франківська до Мелітополя і Запоріжжя. Наразі в Україні діє понад 18 осередків та рад «Лицарів Колумба».

Нагадаємо, що з 20 по 22 травня в Брюховичах відбувся І Всеукраїнський з’їзд «Лицарів Колумба», в якому взяли участь Великі лицарі, їхні заступники та капелани з усіх рад та осередків.

http://lytsarikolumba.com/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next