АКТУАЛЬНО

Створено мирянсько-студентську раду Лицарів Колумба імені Блаженнішого Любомира Гузара

Понеділок, 03 червня 2019, 14:14
30 травня 2019 року Божого у стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, у парафії Пресвятої Тройці УГКЦ, с. Княжичі, було створено мирянсько-студентську раду Лицарів Колумба імені Блаженнішого Любомира Гузара.

«Це надзвичайна подія, вперше було створено семінарійно-мирянський осередок нашої спільноти, – розпочав Петро Галуга, який є  членом правління та скарбником української Ради Лицарів Колумба, у своїй привітальній промові до нових членів, – це знакова подія. Запам’ятайте цей день, бо від сьогодні ви члени найбільшої католицької чоловічої спільноти!».

До спільноти Лицарів Колумба добровільно вирішили вступити сімнадцять семінаристів,  один священник, який є префектом із навчальної частини в семінарії та п’ять парафіян. Семінарійна спільнота налічувала до цього вісім членів, серед яких і отець-ректор Петро Жук. Це дало змогу створити одразу парафіяльну раду Лицарів Колумба.

Ініціація нових членів у цю спільноту згідно з давньою традицією відбувається таємно, і ніхто, крім дійсних лицарів, не мають права бути присутніми чи бачити, як вона відбувається. Таємничість надає особливості та важливості! 23 нових лицарів отримали посвідки дійсних членів, значки логотипу спільноти, а також вервиці, що є нашими «мечами» у сучасному світі. «Молитва, постійний контакт із Богом – ті речі, які допоможуть здолати наших противників», – висловився духовний капелан осередку.

Важливими та основними принципами спільноти є: благодійність, єдність, братерство та патріотизм. Ці чотири принципи є немовби тими знаками, що показують головні напрямки спільноти. Але все ж виділяється благодійність, як одна з найважливіших діяльностей Лицарів Колумба.

Варто зазначити, що спільнота Лицарів Колумба діє в Україні з ініціативи Блаженнішого Любомира Гузара. У 2013 році у Києві при Патріаршому соборі Воскресіння Христового була створена перша Рада Лицарів Колумба в Україні.

Підсумовуючи, отець Петро Жук промовив: «Від сьогодні ми маємо Раду Лицарів Колумба і в Княжичах! І невипадково покровителем нашого осередку буде Блаженніший Любомир, який, як і запросив Лицарів Колумба у 2005 в Україні, так і через 5 років після цього розпочав будівництво нашої семінарії».

Справді, тут можна навести слова псалмопівця: «Дивні діла Твої, Господи!» Важко спланувати, якими плодами зможе прославити Господа цей новостворений осередок, але без сумніву, що він – під надійним патронатом.

Нехай Святий Дух надихає Лицарів Колумба на нові великі справи на благо Церкви, України та кожної людини!

бр. Іван Височанський, IV курс


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next