АКТУАЛЬНО

СУМівці пропонують долучитися до акції на знак духовної єдності з поколіннями, які постраждали від Голодомору

Четвер, 24 листопада 2016, 13:02
Спілка Української Молоді в Україні ініціює проведення акції «Сопричастя» на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Голодомору 1932-1933 років і терору.

Як вважають організатори акції, серед низки меморіальних заходів важливо не втратити пам’ять про саму людину, що стала жертвою тієї неоголошеної війни.

«Нерідко ми згадуємо про сам факт голоду 1932–1933 років, про його призвідників, але не в стані осягнути жаху, перед яким вiч-на-вiч опинився пересічний українець, з хати якого вимели останню зернину, село якого оточене кільцем вартових, діти якого просять їсти… Аби зрозуміти – потрібно пережити або принаймні спробувати це зробити. Саме це є одним iз завдань акції «Сопричастя», організованої для вшанування пам’ять жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи», – зазначають у СУМі.

Представники Спілки Української Молоді відзначають, що кожен, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов’язання суворого посту (без вживання їжі) впродовж 33 годин (з 7:00 25 листопада 2016 року до 16:00 26 листопада 2016 року).

«Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих від голоду 33-го року. Дуже важливо, аби ця жертва була усвідомленою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошуються лише повнолітні, які не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування», – наголошують організатори акції.

О 16-й годині 26 листопада 2016 р. учасники акції духовно єднатимуться в спільній молитві за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду.

Також упродовж 33 годин участі в акції кожен її учасник може зробити добре діло, метою якого є допомога ближньому, котрий цього потребує. Кожен може самостійно вибирати, яке добре діло він зробить чи куди спрямує своє пожертву.

Зазначимо, що вперше така акція, започаткована СУМівцями Австралії та членами Тернопільської міської організації Спілки української молоді в Україні, відбулася у 2003 році. Відтоді СУМівці щороку, у листопаді, проводять такий захід, присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

До участі в «Сопричасті» долучилися не лише громадяни України, а й представники Грузії, Великої Британії, Словаччини.

До участі можна зголошуватися на електронну адресу: [email protected].

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next