АКТУАЛЬНО

Суспільні дні УГКЦ у Стрийській єпархії

Четвер, 08 листопада 2012, 12:27
7 листопада 2012 року, розпочалися Суспільні дні Української Греко-Католицької Церкви у Стрийській єпархії на тему «Соціальне сирітство в Україні».
7 листопада 2012 року, розпочалися Суспільні Дні Української Греко-Католицької Церкви у Стрийській єпархії на тему «Соціальне сирітство в Україні».
Організаторами проведення Суспільних Днів УГКЦ у Стрийській єпархії є Комісія УГКЦ для сприяння єдності християн у співпраці з комісіями Стрийської єпархії, зокрема, Комісією у справах сім’ї і мирянина, Катехитичною комісією та Молодіжною.

Варто зазначити, що у Стрийській єпархії цей захід відбувається вдруге, минулого року в рамках Суспільних днів УГКЦ проводились духовні бесіди на тему «Гідність людини у сучасному суспільстві: Дошлюбна чистота – зрілість в любові».

Цьогорічна зустріч розпочалась Молебнем до Пресвятої Богородиці біля чудотворної ікони Матері Божої, у храмі Воскресіння Господнього, м. Жидачіва. По завершенні якого, о. Богдан Манишин, протосинкел Стрийської єпархії, від імені Преосвященного владики Тараса Сеньківа, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ, благословив проведення цього заходу та зазначив: «Ідея проведення Суспільних Днів в УГКЦ, належить ще Митрополиту Андрею Шептицькому, який започаткував їх у 1939 році. Метою проведення Суспільних Днів в УГКЦ було навчити людей відповідати на виклики того часу…»

Відтак, у приміщенні Катихитично-духовного Центру при храмі Воскресіння Господнього, м. Жидачів, відбувся круглий стіл за участю голів та представників мирянських рухів, організацій а також молодіжних спільнот.  

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next