АКТУАЛЬНО

Свідчити віру через діла милосердя

Четвер, 07 листопада 2013, 15:52
Під такою назвою відбулася зустріч, на якій протягом трьох днів (4-6 листопада 2013 року) близько п'ятдесяти відповідальних за служіння милосердя (соціальне служіння) єпископів і представників єпископських конференцій Європи були зібрані в Трієсті (Італія) на запрошення місцевого архиєпископа Джампаоло Крепальді, президента комісії «Caritas in Veritate» Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ). Учасники роздумували та обговорювали питання служіння милосердя і ролі в цьому єпископа. УГКЦ представляв священик Андрій Нагірняк - керівник Відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ, віце-президент МБФ «Карітас України».

«Благодійність Церкви є вираженням її природи, необхідністю і відповіддю на віру в Христа, а не окрема галузь життя церковної громади, яку можна доручити фахівцям, - сказав монсеньйор Дуарте да Кунья, генеральний секретар ССЕЕ, і додав, - ця зустріч є нагадуванням, що єпископ, як вчитель у вірі, також покликаний бути вчителем у благодійності".

Програмні доповіді виголосили: кардинал Роберт Сарах, президент Папської ради "Cor Unum"; кардинал Анджело Баньяско, архиєпископом Генуї та віце-президентом ССЕЕ, а також монсеньйор Гамп’єтро даль Тозо, секретар Папської ради «Cor Unum». Також виступили професор Гельмут Прe, викладач Мюнхенського університету, про погляд церковного права на обов’язки служіння милосердя, і професор Генріх Помпей, викладач університету в м. Оломус (Чехія), про богослов'я благодійності. Зустріч була збагачена свідченнями від директора Карітасу в Трієсті та представника Албанії і спільним обідом учасників конференції з потребуючими в благодійній їдальні Карітасу Трієсту.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next