АКТУАЛЬНО

«Свобода має високу ціну крові і наш народ заплатив цю високу ціну», - митрополит Василій Семенюк у День пам’яті Героїв Небесної сотні

Неділя, 21 лютого 2021, 08:14
Про це 20 лютого в Тернополі сказав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у День пам’яті Героїв Небесної сотні під час Панахиди біля пам’ятника, встановленого на їхню честь.

На площі Героїв Євромайдану владика Василій закликав кожного цінувати подвиг учасників Революції Гідності, кажучи: «Сьогодні відзначаємо сьому річницю пам'яті Героїв Небесної сотні. Це сумний день тому, що перед нашими очима обличчя невинно убитим, беззбройних людей, що стали супроти злоби, байдужості та лицемірства. Відважитися на цей учинок їх змусило відчуття власної людської гідності, прищеплене батьками та бажання справедливості, а загалом це можна окреслити одним словом - свідчення любові.

«Немає більшої любові від тої, коли хтось життя своє дає за друзів своїх», - навчає наш Господь Ісус Христос. Небесна сотня сьогодні дає зрозуміти нам усім, що насправді означають ці слова, саме їхня кров не дає жодного сумніву, що Майдан 2014 року був справді державотворчий моментом боротьби за українську незалежність».

Високопреосвященний Василій висловив стурбованість, що сьогодні існують спроби викривити історію про події Революції гідності, «проте не маємо сумніву, що всі вони закінчаться безславно. Причиною цьому є і буде саме невинно пролита кров Небесної сотні, яку не можна стерти та яка волає про справедливість до Бога. Дякуємо сьогодні за їхні свідчення та їхню жертву, бо саме вона є запорукою руху нашого народу до свободи та побудови справедливого суспільства.

Бачимо, що іншим народом, нашим сусідам з пострадянського табору набагато трудніше сьогодні стати на шлях свободи, аніж Україні. Це тому, що свобода має високу ціну крові і наш народ заплатив цю високу ціну. Дякуємо сьогодні Богу за дар їхнього життя, дякуємо героям Небесної сотні за їхній подвиг, дякуємо їхнім родинам за жертву, яку вони принесли для всього нашого народу. Віддаємо їхні безсмертні душі в люблячи Божі руки і молимося, щоб Він був милостивим»,- підсумував архиєрей.

о. Олег Харишин,пресслужба
Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next