АКТУАЛЬНО

Священичі родини Київської архиєпархії зустрілися у Ворзелі

Вівторок, 28 червня 2016, 13:02
27 червня 2016 року у смт Ворзель, що на Київщині, священичі сім’ї Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви розпочали щорічні формаційні курси. Загалом до Ворзеля прибуло близько 170 осіб.

Ці курси є особливими тим, що в них беруть участь священики, їхні дружини з дітьми, а також диякони та семінаристи-випускники Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Відповідно до канону 372 Кодексу канонів Східних Церков, такого роду курси є доброю практикою священичого життя та потрібні для глибшого пізнання богословських наук. 

Перший день курсів розпочали зі спільної молитви, після якої присутні приступили до навчання. У цей день священики слухали лекції про книги Старого Завіту, які провадили ліц. Галина Теслюк та ліц. Роман Островський. 

Роздумуючи над Старим Завітом, священики міркували, як на основі цих текстів проповідувати та промовляти до людей в сучасному світі. Як зауважив ліц. Роман Островський, у своїх проповідях священики мало звертають увагу на тексти зі Старого Завіту. Він також розповів духовенству про останній доробок біблістів Української Греко-Католицької Церкви, які опрацювали перші власні коментарі до книг Старого Завіту: «Ми заохочуємо священиків, щоб говорили про ці тексти своїм вірним, щоб люди їх читали, адже через це можуть краще пізнавати та вірити в Бога». 

Дружини душпастирів також активно брали участь у лекціях, які провадила с. Христофора Буштин, СНДМ. Звертаючись до їмостей, вона порушила тематику виховання у священичих сім’ях. Під час свого виступу монахиня дала змогу батькам подивитися з іншого боку на виховний процес у сім’ї. 

У цей день також і діти мали чим зайнятися. Вони грали у різноманітні ігри та забави, які вміло провадила с. Наталія Зелінська, МНІ, та семінаристи КТДС. 

На завершення першого дня духовних наук священики звершували Божественну Літургію, яку очолив митрофорний протоієрей Ігор Онишкевич, протопресвітер Київський. Під час проповіді він наголосив, що в сучасному світі священики повинні своїм життям свідчити живого Бога. «Такими свідками були блаженні новомученики українського народу, а зокрема блаженний Миколай Чернецький, який і в моєму житті показував стежки до милосердного Бога», – наголосив протоієрей. 

Прес-служба Київської архиєпархії 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next