АКТУАЛЬНО

Священичі сім’ї Самбірсько-Дрогобицької єпархії зібралися на родинне свято

Четвер, 08 лютого 2018, 11:17
«У різдвяній родині славімо Христа» - під таким гаслом пройшла святкова зустріч священичих родин Самбірсько-Дрогобицької єпархії 4 лютого 2018 р. у Дрогобичі. На запрошення Комісії у справах родини близько ста осіб зібралося в просторій залі Центру душпастирства молоді, щоб розділити радість зустрічі та спілкування.

Владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький, у своєму слові впровадив усіх у таїнство народження Христа: «Спаситель перший іде до нас, наближається до людини, щоб зрушити нас із місця. Ось чому ми бачимо в різдвяній події людей, які рухаються, щоб поклонитися Месії. Один Іро не пішов, хоча й обіцяв». Відтак владика Григорій по-батьківськи заохотив усіх до відкинення спокуси зупинятися в духовному житті та пастирському служінні, а постійно рости, виходячи назустріч Богові та один одному. На завершення свого слова владика подякував усім за присутність та організацію цього свята і ще раз наголосив: «Ми потребуємо того, щоб бути разом».

Із захопленням та втіхою впродовж вечора всі присутні спостерігали, як старанно і творчо діти виступали у наперед підготованому різдвяному дійстві. Побачили атмосферу святкування Різдва у сучасних сімʼях, зрозумівши, як важливо поза святковим гамором та комерційними пропозиціями не забути про самого Іменника, який для нас постійно рождається. Приємною несподіванкою для всіх став виступ священичих подружжів, які виконали «Щедрий вечір».  Упродовж вечора у родинній атмосфері лунали колядки, проводилися конкурси, діти охоче брали участь в окремій програмі, яку їм підготували аніматори.  

«Мета цього заходу почала здійснюватися ще від початку самого задуму та підготування до свята, – підсумував о. Василь Нестер, голова Комісії у справах родини. – Вдячний Богові за прекрасну можливість перебувати в цій атмосфері єдності і братерства між священичими родинами, відчувати віддану посвяту мирян, працівників Комісії у справах родини. Думаю, що в цьому наша сила як Церкви – творити єдність та будувати стосунки».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next