АКТУАЛЬНО

Священик Івано-Франківської архиєпархії в Римі очолив молитву за єдність християн

Середа, 23 січня 2019, 13:48
Вже понад 40 років в Римі у базиліці Санта Марія ін віа Лата в січні проводиться Тиждень молитов за єдність християн.

Цього року Тиждень розпочався Літургією УГКЦ італійською мовою. Моління очолив священик Івано-Франківської архиєпархії о. Василь Ілик у співслужінні з дияконом Любомиром Костюком і в супроводі студентів-богословів (студентів Папської колегії святого Йосафата в Римі та випускників Івано-Франківської духовної семінарії).

У Літургії взяли участь представники з різних континентів світу. Під час проповіді головний служитель пояснив присутнім термінологію слів «єдність», «уніформізм» та «одиничність» відповідно до католицького вчення про еклезіологію.

Наступним елементом для призадуми було представлено термін «євхаристійне сопричастя», чи єднання. Важливою особою щодо єднання християн проповідник назвав священномученика Йосафата, Архиєпископа Полоцького, який, належачи до східної гілки Католицької Церкви, є вельми шанованим у всій Вселенській Церкві.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next