АКТУАЛЬНО

Священик Київської архиєпархії взяв участь в акції вшанування загиблих воїнів в «Іловайському котлі»

Четвер, 30 серпня 2018, 13:47
28 серпня 2018 року в Києві біля «Стіни пам’яті», яка розташована на мурах Михайлівського Золотоверхого монастиря, вшанували загиблих українських вояків в «Іловайському котлі». В акції взяв участь священик УГКЦ о. Віталій Герасимів.

Напередодні четвертої річниці Іловайської трагедії відбулася акція за участю матерів і дружин загиблих бійців під назвою «Час не лікує». На заході зібралися матері та дружини загиблих бійців, ветерани бойових дій, які брали участь в Іловайській операції.

Звертаючись до учасників акції, душпастир зазначив: «Дорогі матері, ваші сини не померли, вони залишаються жити: у ваших серцях, у Царстві Божому. Вони споглядають на нас із вами. Пам’ятайте про це. Є час сумувати, але є і час, коли треба щось робити. Із вами залишилися діти, внуки, невістки, ваші чоловіки. Віддавайте їм свій час. Коли на вас дивляться ваші сини згори, їм набагато приємніше буде бачити вас усміхненими, бачити вас дієвими».

Ведучи далі, священик звернув увагу на приклад Богородиці, яка найкраще розуміє їхній біль, бо бачила страждання і смерть свого Сина. «Вона бачила як Її Син ішов на Голгофу, як Він страждав, як із Нього насміхалися і врешті розіп’яли. Так само і ви. Ви побачили, як ваших синів знищили, але треба поводитися як Матір Божа. Вона молилася, вона не відступила, вона не опустила своїх рук. Тому прошу: не падайте духом, ми з вами, ми молимося за вас», – зазначив душпастир.

 

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next