АКТУАЛЬНО

Священик не має права виголошувати політичні промови чи бути лідером політичних акцій. Проте він не повинен покидати своїх вірних!

Середа, 19 лютого 2014, 15:17
Дорогі владики і отці! Разом із вами вболіваю за всі рани, завдані нашому людові, підтримую вашу священичу ревність і близькість до своєї пастви. У зв’язку із драматичною ситуацією в нашій країні хочу нагадати всім вам фундаментальні норми священичого служіння.
Про це пише у своєму Розпорядженні щодо позиції і поведінки духовенства в теперішній суспільно-політичній ситуації в Україні Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

У цьому Розпорядженні Глава Церкви подає дев'ять аспектів належної поведінки священика в нинішній політичній ситуації. Вихідним постулатом є те, що Церква –  це «спільнота дітей Божих, об’єднаних вірою в Триєдиного Бога, а священик є служителем цієї спільноти, образом Христа - Доброго Пастиря, діяльно присутнім серед свого народу».

Також Блаженніший Святослав наголошує, що кожен представник духовенства є обличчям Церкви, тому повинен звершувати своє покликання згідно з її вченням. Головним завданням душпастиря, як підкреслив автор документа, є проголошення Христового Євангелія, уділення Святих Таїнств, молитовний провід народу, піст та служіння потребуючим.

Крім цього, як зауважує Блаженніший Святослав, Церква є активним учасником суспільних, а не політичних процесів, тому священик не має права бути лідером у політичних акціях чи виголошувати політичні промови.

«Покликання душпастиря у всіх злободенних обставинах – не покидати своїх вірних і бути з ними», – вважає Верховний Архиєпископ УГКЦ. Насамкінець Блаженніший Святослав стверджує, що всі представники духовенства, особливо цими днями, повинні дослухатися до церковного проводу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next