АКТУАЛЬНО

Священик Паризької єпархії відсвяткував Різдво з українцями в Об’єднаних Арабських Еміратах

Вівторок, 09 січня 2018, 16:02
Різдво – радісне і величне свято, котре торкає глибини наших сердець, котре об’єднує всіх, хто б де був. Українські громади в Об’єднаних Арабських Еміратах святкували Різдво Христове разом зі священиком Паризької єпархії УГКЦ, о. Іваном Данчевським.

Святкування розпочалися Святвечором в Абу Дабі. Спільно помолившись, розділивши просфору, українська громада міста сіла до Святої вечері. Лунали колядки, виступив вертеп, в якому взяли участь як і діти, так і дорослі. У прекрасному виконанні звучали різдвяні піснеспіви та всім відомий український “Щедрик”. По завершенні в храмі Святої Терези розпочалося Велике повечір’я. Радісне “З нами Бог” викликало сльози на очах тих, хто з різних причин знаходиться так далеко від Батьківщини.

Уранці 7 січня в катедральному храмі Абу Дабі з благословення правлячого єпископа Паоло Хіндера була відслужена урочиста Літургія. По завершенні знову лунали колядки та всі ділилися різдвяними привітаннями. Багато вірних стали причасниками Тіла і Крові нашого Спасителя. Оскільки Літургії тут не було вже більше року, вірні дуже тішалися молитою у своєму обряді.

Увечері уже в Дубаї українська громада зібралася в храмі Святого Франциска Асизького на Святкову Літургію. Після молитви всі колядували, ділилися радістю та вітаннями. Варте уваги чудове тріо жінок, які співали Літургію, ангельськими голосами та щирою молитвою створюючи сприятливу атмосферу для різдвяної радості. Українська громада в Абу Дабі та Дубаї вражає своєю організованістю та щирістю. Допомагає в організації всіх святкових заходів молодий чоловік з Буковини, Євген Семенов. Разом із громадою він творить високий авторитет нашому народові та Україні.

 

ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next