АКТУАЛЬНО

Священик Тернопільсько-Зборівської архиєпархії став доктором правничих наук

Четвер, 09 листопада 2017, 15:53
7 листопада спеціалізована Вчена рада факультету права, канонічного права та адміністрації Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ (KUL) в Польщі затвердила підсумкове рішення щодо захисту докторської дисертації священика Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Василя Корендія, надавши йому науковий ступінь доктора правничих наук зі спеціалізацією «Канонічне право».

Голова комісії у своєму виступі зазначив, що вони винесли одностайне та позитивне рішення відповідно до проведеного таємного голосування.

Тема роботи - «ТАЙНА ЄЛЕОПОМАЗАННЯ ТА ДУШПАСТИРСТВО ХВОРИХ ЗГІДНО З КОДЕКСОМ КАНОНІВ СХІДНИХ ЦЕРКОВ І ПАРТИКУЛЯРНОГО ПРАВА УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ».

Науковий керівник - отець доктор Лєшек Адамовіч, професор ЛКУ та керівник кафедри права Східних Церков, подякував новому доктору за багаторічну співпрацю в науковій площині. При цьому він висловив сподівання, що це дослідження знайде застосування в УГКЦ, а особливо у формуванні партикулярних приписів.

Отець доктор Кшиштоф Бурчак, професор ЛКУ та керівник кафедри історії канонічного права, подякував високодостойній докторській комісії за висловлену високу оцінку цього наукового дослідження.

Повідомив о. Роман Дутчак

Довідка:

Отець Василь Корендій отримав священичі свячення 1995 року з рук владики Михайла (Колтуна). 1995-2000 був призначений судовим вікарієм Зборівської єпархії УГКЦ. 2000-2008 призначений судовим вікарієм Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ. З 2008 року суддя Тернопільсько-Зборівської єпархії, а на сьогодні суддя Митрополичого трибуналу Тернопільсько-Зборівської митрополії. Також він є суддя Луцького екзархату УГКЦ та Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next