АКТУАЛЬНО

Священик УГКЦ побудував та освятив у зоні АТО каплицю Блаженного Омеляна Ковча

Четвер, 09 липня 2015, 13:02
У неділю, 5 липня, поблизу с. Побєда було освячено каплицю під покровом блаженного Омеляна Ковча. Як розповідає о. Юліан з Бартошиць (Польща), котрий два з половиною тижня капеланував у зоні АТО, думка про капличку прийшла до командира та священика одночасно, як і те, чиєму покрову віддадуть святиню.

Рівно два тижні тривала побудова каплички з ініціативи командира роти капітана Степана Буняка. “Знаковим було те, – ділиться о. Юліан, – що місце для каплиці було вибране таким чином, що вона чітко була зорієнтована на схід, як і має бути за канонами Церкви”. Не інакше, як дією Святого Духа пояснює створення місця для моління душпастир із Польщі.

З облаштуванням каплички допоміг Департамент і волонтери: о. Любомир Яворський посприяв з друком ікон та доставкою вишитих рушників, а благодійниця Люда Сєдова передала для воїнів набір вишиванок. За словами о. Юліана, перша Літургія відбулася в каплиці на тиждень швидше – священик подарував бійцям вервиці з Рима, освячені єпископом Євгеном Поповичем в каплиці “Дому святої Марти”.

“Варто зазначити, що за час п'ятої хвилі мобілізації до війська було призвано багато юнаків з Центральної та Східної України. Західна область складає всього 30 відсотків, – каже о. Юліан, – а тому більшість військовослужбовців відносять себе до православної спільноти. Тим не менше, молилися ми всі разом”.

Від Департаменту військовослужбовцям, що проявили себе найактивніше під час підготовки місця для молитви, було нагороджено почесними грамотами. На Літургію хлопці прибули у вишиванках – справжнє свято українців у складних умовах війни.

Прес-служба Департаменту капеланства

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next