АКТУАЛЬНО

Священик УГКЦ у Відні привітав Український клуб при ООН з початком діяльності

Неділя, 01 жовтня 2017, 10:40
У Віденському міжнародному центрі (Vienna International Center) при Організації Об'єднаних Націй у Відні створено Український клуб. Першим заходом нової української інституції при ООН було проведення фестивалю української культури в рамках міжнародної акції «МОСТИ для міст – ініціатива «Смуги та дороги»: Зелена економіка для міст» (2nd BRI Event) 27 вересня 2017 року.

У заході взяв участь отець д-р Тарас Шагала, парох храму УГКЦ у Відні. Він привітав українську спільноту ООН з урочистою церемонією відкриття клубу та її першою успішною подією. Отець Тарас відзначив важливість свята Воздвиження Хреста Господнього, у день якого відбувся цей захід, і побажав молодому поколінню українців при ООН під знаком Хреста Господнього сприяти миру, поглиблювати порозуміння між народами та достойно представляти Україну.

У рамках заходу дипломатичне співтовариство та учасники ініціативи «МОСТИ для міст...» насолоджувалися українськими піснями у виконанні української мецо-сопрано Зоряни Кушплер (солістки Віденської державної опери, лауреата Всеукраїнської премії «Людина року – 2016») у музичному супроводі молодого піаніста Дмитра Клименка (лауреата багатьох міжнародних конкурсів). Українські танцюристи Надія та Костянтин Панченко (чемпіони Австрії 2016 року, фіналісти та лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів) виконали класичний вальс.

За словами Ігоря Прокопчука, постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні та ОБСЄ, створення Українського клубу та проведення культурних фестивалів сприяють промоції іміджу України, її громадян, її культури, мистецтва, науки, музики, літератури та спорту серед міжнародної спільноти у Відні. Пан Прокопчук наголосив на важливості культурної дипломатії для знайомлення світу зі сучасною Україною.

 

Довідка:

«МОСТИ для міст – ініціатива «Смуги та дороги»: Зелена економіка для міст» (2nd BRI Event) щорічно відбувається у співпраці відділу промислового розвитку при ООН (UNIDO) та Фінансового центру співробітництва Південь-Південь (FCSSC). Ця великомасштабна ініціатива спрямована на досягнення цілей сталого розвитку (SDGs) та нових міських агенд.

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами vicukrclub.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next