АКТУАЛЬНО

Священик УГКЦ узяв участь у святкуванні п'ятиріччя Музею української домашньої ікони «Радомисль»

Середа, 05 жовтня 2016, 18:24
1 жовтня 2016 року в історико-культурному комплексі замок-музей «Радомисль» відсвяткували п'ятиріччя Музею української домашньої ікони та старожитностей «Душа України».

У святкуваннях узяв участь протоієрей Віталій Сидорук, протопресвітер Житомирський. Від імені УГКЦ священик привітав засновницю музею Ольгу Богомолець. Священик у своєму слові відзначив значущість музею в збереженні української культури, а зокрема домашньої ікони. На згадку про подію о. Віталій подарував музею факсимільне видання «Архиєрейський служебник і Требник Івана Боярського» - рукопис, коріння якого сягає ще XVII століття.

Зазначимо, що за п'ять років свого існування замок-музей «Радомисль» став справжньою візитною карткою не лише Полісся, а й усієї України. «Музей української домашньої ікони XVII-XX ст., що знаходиться у «Замку Радомисль», є єдиним у світі музеєм домашньої ікони, найбільшим музеєм ікон у Східній Європі, а експозиція предметів християнського мистецтва «Душа України» – найбільшою християнською експозицією в країні. Його засновниця - відомий лікар та громадський діяч Ольга Богомолець, яка за 15 років зібрала і зберегла від знищення понад п'ять тисяч домашніх образів з усіх куточків країни. Сьогодні вони знаходяться у виставкових залах замку та відкриті для відвідувачів», - ідеться на сайті музею.

Прес-служба Київської архиєпархії

Описание: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next