АКТУАЛЬНО

Священик УГКЦ узяв участь в учнівській коляді на Троєщині

Четвер, 24 січня 2019, 16:28
«Коляда - це не лише прослава Господа Бога, але і вияв віри, який супроводжується молитвою. Кожна колядка має глибокий богословський зміст, який відкриває людині історію її спасіння, а людина висловлює подяку творцеві», - про це говорив о. Віталій Герасимів, адміністратор парафії Святого архистратига Михаїла УГКЦ, що в Деснянському районі міста Києва (Троєщина), під час районного фестивалю «Зоряні барви різдвяних колядок».

На запрошення організаторів під час фестивалю головою журі був о. Віталій.

Цього дня близько 300 дітей із 15 шкіл Деснянського району колядували і прославляли народження Христа. Зазначимо, що цей захід провели в рамках фестивалю учнівської молоді «Чисті роси». Як розповів о. Віталій, метою фестивалю є пошук, підтримка, та розвиток творчого потенціалу обдарованої учнівської молоді, розвитку її інтересів до українських християнських святкових традицій. Започаткований фестиваль Управлінням освіти Деснянської районної державної адміністрації в місті Києві за ініціативи Галини Красікової.

Звертаючись до присутніх, о. Віталій Герасимів подякував організаторам та учасникам за невтомну плідну працю у сфері освіти, та за плекання українських, духовних цінностей серед дітей. Також о. Віталій подякував Слободянюк Ользі, директору школи І-ІІІ ступенів №292 імені гетьмана України Івана Мазепи, де відбувався фестиваль: «Бажаємо вам натхнення в нелегкій, але такій важливій праці на довгі та многії літа», - сказав священик.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next