АКТУАЛЬНО

Священик із Полтави провів день духовної віднови у Словаччині

Вівторок, 02 лютого 2016, 12:58
31 січня в с. Стебник (Словаччина) в парафії Святої Параскеви відбувся день духовної віднови, який провадив о. Максим Кролевський, координатор програми Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року "Жива парафія — місце зустрічі з живим Христом". Український священик прибув до парафії на запрошення отця-пароха та с. Міріам Дзюбакової, СНДМ, яка працює при парафії. Про це повідомляє прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ в Полтаві.

Реколекції розпочалися Божественною Літургією, яку очолив о. Каміл Фех, парох місцевої громади. У своїй проповіді український душпастир наголосив на важливості й необхідності проголошення Слова Божого, особливо в тих місцевостях, де воно нищилося та зазнало різноманітних утисків з боку радянської комуністично-атеїстичної системи. Також священик закликав кожного християнина, кожного греко-католика брати участь у поширенні Божого Слова в міру своїх можливостей, незважаючи на національність та походження, професійну чи політичну приналежність.

"Кожен із нас повинен усвідомити свою християнську ідентичність, — підкреслив український душпастир, — свою важливість у проголошенні Слова Божого та вкласти особисту частку в поширення Христової Церкви в різних куточках нашої планети".

Під час Святої Літургії окремими проханнями греко-католицька парафія молилися за мир та спокій на українських землях, за подолання воєнного лихоліття та наслідків війни в Україні.

"Ми повинні усвідомити, що після смерті буде двоє дверей, — зауважив о. Каміл на завершення духовної віднови, - одні з яких ведуть до вічного щастя та радості, а інші — до вічної муки. Тому сьогодні своїм життям та повсякденними вчинками ми насправді робимо вибір, через які двері хочемо увійти".

Після Літургії вірні мали можливість поспілкуватися з о. Максимом та с. Катериною Козак, СНДМ, яка понад 10 років свого життя присвятила праці на Сході України. Їм розповіли про життя, діяльність та відновлення греко-католицької Церкви на східних теренах України, про жахливі наслідки війни для українського народу та незламний дух капеланів і українських військових.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next