АКТУАЛЬНО

Священика УГКЦ нагороджено медаллю Української всесвітньої координаційної ради

Понеділок, 23 червня 2014, 10:38
З нагоди вшанування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка та за особистий внесок у популяризацію його постаті Українська всесвітня координаційна рада вручила пам’ятну медаль о. Івану Музичці, священику УГКЦ та багатолітньому ректору Українського католицького університету в Римі.

Захід відбувся 22 червня з ініціативи та організації Української всесвітньої координаційної ради, Християнського товариства українців в Італії та товариства «Свята Софія».

З цієї нагоди відомий фотограф, громадський діяч та шевченкознавець Руслан Теліпський в приміщенні товариства «Свята Софія» у Римі провів фотовиставку шевченківських монументів та прочитав лекцію-презентацію «Монументальна Шевченкіана».

Лектор розповів про значення пам’ятників Тарасу Шевченку в патріотичному формуванні української нації та представив їх історичну географію в Україні та за кордоном. Він, зокрема, відзначив роль української діаспори в популяризації постаті Шевченка через її увіковічення в різноманітних монументальних спорудах. Дослідник переконаний, що спорудження пам’ятників Шевченку в цілому світі є великим внеском у формування позитивного іміджу українців за кордоном, а пам’ятник Кобзареві у Вашингтоні – свідчення його  світового визнання як «незламного борця за права людини».

На завершення присутні помолилисья Панахиду за загиблими героями Небесної сотні та провели віче біля пам’ятної стіни на їх честь поруч із собором Святої Софії. Також було зачитано послання Синоду Єпископів УГКЦ із закликом до безперервної молитви та посту за мир в Україні.

Додамо, що Руслан Теліпський особисто відвідав та сфотографував  на чотирьох континентах понад 1000 шевченківських монументів більш як у 25 країнах світу. Пройшов пішки з Луцька до Канева понад 1000 км місцями перебування Шевченка. Вивчає феномен української діаспори та готує до друку книгу про монументи українському поету.

Прес-служба товариства «Свята Софія»  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next