АКТУАЛЬНО

Священика з Івано-Франківська призначено настоятелем в м. Сатпаєві (Казахстан)

Середа, 25 квітня 2018, 10:51
22 квітня 2018 року в м. Сатпаєві Карагандинської області (Казахстан), у парафії Святого пророка Іллі, відбулося представлення нового греко-католицького душпастиря.

Цього дня до Сатпаєва прибув Апостольський делегат для греко-католиків у Казахстані та Середній Азії митр. прот. Василь Говера. Отця Василя біля храму зустрічала місцева громада вірних на чолі з тимчасовим настоятелем отцем Ігорем Світовим, який протягом 9 місяців опікувався парафією.

Разом з о. Ігорем вітав гостя також о. Андрій Недоступ, випускник Івано-Франківської семінарії, який недавно разом зі своєю дружиною Зоряною прибув на душпастирське служіння до Казахстану.

Парафіяни привітали о. Василя за українським звичаєм хлібом-сіллю. А отець Ігор попросив про благословення, після цього вся громада зайшла до храму, де розпочалася Божественна Літургія.

Після Богослужіння вірних ознайомили з декретом про призначення о. Андрія Недоступа настоятелем греко-католицької парафії в м. Сатпаєві. Після цього Апостольський делегат привітав о. Андрія з новим призначення, побажав йому успіхів у праці та попросив місцеву громаду прийняти його до своєї дружної сім’ї. Одночасно о. Василь подякував о. Ігорю Світовому за служіння в цій парафії.

Тепер перед о. Андрієм стоїть велике завдання – продовжити служіння своїх попередників, а також зайнятися справою перенесення наявного дерев’яного храму на нове місце, у зв’язку із переселенням робочих селищ, де розташований греко-католицький храм.

Додамо, що о. Андрій Недоступ народився та виріс в Івано-Франківську. У 2017 р. закінчив місцеву духовну семінарію та був рукоположений в сан диякона. Після цього, 19 січня 2018 р., Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) уділив йому ієрейські свячення. Душпастирську практику о. Андрій проходив у храмі Царя Христа монастиря отців василіан, що в Івано-Франківську.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next