АКТУАЛЬНО

Священики Донецького екзархату на Хортиці мали реколекції

Вівторок, 28 червня 2016, 00:12
21 червня 2016 року на острові Хортиця в місті Запоріжжі відбувся перший тур реколекцій для священиків Донецького екзархату УГКЦ.

Протягом трьох днів отці мали нагоду перебувати на духовних конференціях, які провадив отець Василь Іванів, ЧНІ. Отець-реколектант у своїх науках підкреслив важливість духовного життя в праці священиків, особливо тих, які несуть служіння на місійних теренах Східної України в цей нелегкий для держави час.

Отець Василь також говорив про те, що одружені священики мають особливо дбати про духовний зріст своїх сімей і святість подружжя й батьківства в житті християнина. Найбільше отець-реколектант наголошував на обов’язку священиків бути живим прикладом наслідування Христа у своєму житті й душпастирському служінні.

Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, який був особисто присутнім протягом усіх трьох днів реколекцій, подякував отцю Василю за гарну підготовку й щирість, а також всім отцям за присутність.

«Знаємо, що навіть в часі війни на території, не підконтрольній Україні, наша Церква є присутньою й священики мужньо несуть своє служіння, ризикуючи життям. Тож особливо дякуємо тим отцям, які прибули з теренів, охоплених війною», – сказав владика Степан.

бр. Мелетій Гасанов

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next