АКТУАЛЬНО

Священники екзархату Німеччини та країн Скандинавії пережили духовний імпульс

Четвер, 17 червня 2021, 11:08
Для духовенства Апостольського екзархату Німеччини та країн Скандинавії 16 червня 2021 року відбувся духовний імпульс. Духовним провідником став о. Віталій Храбатин, працівник Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

Участь у духовних роздумах брали також владика Богдан Дзюрах, екзарх Апостольського екзархату Німеччини та країн Скандинавії, а також владика-емерит Петро Крик.

У своїй науці духовний наставник зробив акцент на Богоматері, на її прикладі віри в Бога.

Священник відзначив, що метод пізнання Бога, який подає Святе Писання, ‒ це віра. «Тобто беручи за авторитет того, хто говорить, приймаємо на віру те, що він говорить, не очікуючи якихось особливих знаків. Це не означає, що Бог не даватиме нам знаків на цій дорозі. А це означає, що приймати віру, ‒ посилатися на цей авторитет», ‒ каже о. Віталій.

Зараз ми переживаємо Декаду місійності і Марія супроводжує Церкву в очікуванні зіслання Святого Духа. Разом з Марією хочемо прожити кожен день літургійного дня.

«І хто, як не Марія, у наш час дуже авторитетно може представити і показати, що Бог через віру дає себе пізнати, тобто дає себе досвідчити», ‒ відзначає о. Віталій.

Владика Богдан подякував отцю Віталію, що провадив з Богородицею шляхами віри і довір’я.

«Коли Господь Бог нас хоче допровадити до святості, то ставить вимоги, як добрий батько. Поганим батьком був би той, хто задовольнявся би мінімалізмом у вихованні своїх синів, дітей», ‒ зазначив єпископ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next