АКТУАЛЬНО

Священики Гарнізонного храму освятили надгробок соліста Львівської опери Ігоря Кушплера

Понеділок, 13 листопада 2017, 15:56
11 листопада 2017 року, священики Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус та о. Тарас Михальчук освятили надгробок на могилі Ігоря Кушплера, соліста Львівського театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької, народного артиста України.

Загинув оперний співак 24 квітня 2012 р. на території Польщі в ДТП, похований на Личаківському кладовищі.

Ігор Кушплер більше 30 років був солістом Львівської опери. У його репертуарі було понад сорок сольних партій, зокрема в операх "Ріголетто", "Набукко", "Аїда", "Украдене щастя", "Трубадур", "Тарас Бульба" та інших. Музикант брав участь в численних оперних фестивалях в Україні, Польщі, Росії, Угорщини, Іспанії, а також мав неодноразові турне у Великобританії, Аргентини, Бразилії, Канади і США. В останні роки Ігор Кушплер був завідувачем кафедрою академічного сольного співу Львівської музичної академії імені Миколи Лисенка.

Доньки професора продовжили справу батька: Зоряна Кушплер — мецо-сопрано, солістка Віденської національної опери з 2007 року; Олена Кушплер — піаністка, викладач фортепіано Гамбурзької музичної академії. Зоряна давала концерт класичної музики у Гарнізонному храмі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next