АКТУАЛЬНО

Священики Київської архиєпархії на Одещині взяли участь у Формаційних курсах

Вівторок, 20 червня 2017, 12:14
12-16 червня 2017 року священики та диякони Київської архиєпархії разом зі своїми сім’ями взяли участь у щорічних формаційних курсах.

Особливістю цьогорічних формаційних курсів було їхнє проведення на березі Чорного моря в Затоці, що на Одещині. Кожен день інтелектуальної формації був наповнений духовно-науковими конференціями, в центрі яких завжди була молитва.

Актуальною була і тематика лекцій, завданням яких було звернути увагу духовенства на сучасні виклики священика. Відтак було організовано лекції зі сповідництва, які провели владика Теодор (Мартинюк) та д-р. Олег Цимбалюк. Священики почули науки на такі теми: «Богословсько-пасторальний вимір Таїнства Покаяння»; «Провини сповідника у сфері покаяння: процедура і карання»; «Практичні кроки у випадку зарезервованих гріхів».

Не менш важливими були лекції Руслана Бубряка щодо постатей блаженного Климентія Шептицького та патріарха Йосифа Сліпого. Корисними були рівно ж лекції кандидата історичних наук Олександри Сагайдак для дружин священиків на тему: «Роль жінки у світському протоколі»; «Організація та проведення прийнять»; «Важливість дрескоду»; «Принципи старшинства у дипломатичному та світському протоколі». Подібні лекції професійно провела магістр психологічних наук Мар’яна Бісик. Таким чином, окрім згаданих лекцій, дружини священиків слухали навчання такої тематики: «Психологічні особливості життя їмості», «Роль їмості у священичій родині», «Психологічні аспекти заангажування їмості в парафії».

Під час формаційних курсів значним був і день Пресвятої Євхаристії, який у Київській архиєпархії відзначається Днем священика. Цього дня до духовенства завітав також владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. Владика привітав священиків з їхнім професійним святом і бажав духовенству потрібних ласк Господніх на дорозі покликання.

Останнього дня курсів було проведено семінар про розвиток соціального служіння в Київській архиєпархії, який організували о. Роман Сиротич та о. Андрій Нагірняк.

Завершили духовно-інтелектуальну формацію подячною молитвою, під час якої священики просили в Господа дарів Святого Духа для належного виконання своїх обов’язків.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next