АКТУАЛЬНО

Священики Коломийської та Чернівецької єпархій зустрілися задля впровадження соціального служіння в парафіях

Четвер, 07 лютого 2019, 12:26
5 лютого 2019 року в Карітасі-Коломия відбулася зустріч священиків, що готові активізувати соціальне служіння у своїх парафія.

Захід відбувся в межах реалізації проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні».

Нагадаємо, що трирічний проект «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні» стартував восени 2017 року. Він має на меті активізувати соціальне служіння в українських греко-католицьких парафіях через навчальні програми для парафіян і духовенства, підтримку малих грантових пропозицій та активний медіа-супровід.

Першу зустріч зі священиками очолив Преосвященний владика Василь Івасюк. На неї також з’їхалися священики Коломийської та Чернівецької єпархій, які, згідно з попереднім опитуванням, готові до впровадження такої стратегії у парафіях.

Владика у своєму вступному слові наголосив на необхідності Церкви сьогодні подати руку допомоги потребуючим людям. 

Подальшу зустріч повів директор Благодійного фонду «Карітас-Коломия» о. Сергій Трифяк. Він розповів про два механізми впровадження стратегії на парафіях, а ще поділився досвідом роботи з парафіями за минулий рік.

Крім того присутні переглянули відео Блаженнішого Святослава про «Соціальне служіння в Українській Греко-Католицькій Церкві». 

До слова, цього року участь у проекті візьмуть одинадцять парафій, а саме:
– Парафія Різдва Пречистої Діви Марії, смт Делятин
– Парафія Покрови Пресвятої Діви Марії, с. Сопів
– Парафія Стрітення Господнього, м. Коломия
– Парафія Святого Миколая, с. Стопчатів
– Парафія Пресвятої Трійці, с. Троїця
– Парафія Непорочного Зачаття, с. Пнів
– Парафія Покрови Пресвятої Діви Марії, с. Королівка
– Парафія Святого Миколая, с. Лісна Слобідка
– Парафія Святих апостолів Петра і Павла, м. Вижниця
– Парафія Святого Архистратига Михаїла, c. Гаврилівка
– Парафія катедрального собору Преображення Христового, м. Коломия

Крім того, спеціаліст для роботи з молоддю з особливими потребами Оксана Мельник розповіла про проект «Базовий проект для розбудови структур самодопомоги для людей з вадами розвитку і для організації консультацій методом «неповносправні та їхні батьки консультують неповносправних» в Коломиї та Чернівцях у Західній Україні» та запросила присутніх до співпраці.

Патронат проекту здійснює Відділ соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ. Діяльність відбувається за міжнародної фінансової підтримки, яку надають Renovabis, CRS та CNEWA Canada.

caritas-ua.org

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next