АКТУАЛЬНО

Священики Сокальсько-Жовківської єпархії зустрілися з працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій

Четвер, 08 березня 2018, 12:59
6 березня 2018 року в управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ відбулася робоча зустріч отців-деканів з керівниками (інспекторами) районних відділів ДПРЧ Державної служби надзвичайних ситуацій (Жовківський, Сокальський, Радехівський, Бродівський, Буський, Кам’янко-Буський райони та м. Червонограда).

У зустрічі також брав участь начальник відділу пожежної безпеки ГУ СНС України у Львівській області  Орест Галонько.

У вступному слові декан Жовківський та голова Комісії сакрального мистецтва о. Ярослав Петруха наголосив, що основною метою такої зустрічі є вирішення питань із дотримання правил протипожежної безпеки у храмах. Адже їх виконання в кінцевому результаті надають безпеку для вірних та допомагають зберегти храми, що є сакральною спадщиною.

У ході зустрічі було досягнуто порозуміння в прийнятті необхідних заходів для усунення першочергових недоліків відповідно до встановлених правил протипожежної безпеки у храмах. Також усі учасники зустрічі заявили про бажання налагодження більш тісної співпраці між релігійними громадами та районними підрозділами ДСНС у вирішенні найважливішого питання – збереження храмів.

Довідка: На території Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ є понад 130 дерев’яних та 180 цегляних храмів та каплиць, у яких проводяться богослужіння. Більшість із них, які були збудовані в кінці XIX та на початку XX ст., є пам’ятками архітектури і внесені до реєстру державного та місцевого значення. А два храми дерев’яної сакральної архітектури – Пресвятої Тройці у Жовкві та Святого Духа у Потеличі включені до списку пам’яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next