АКТУАЛЬНО

Священики Сокальсько-Жовківської єпархії здійснили місію на Сході України

Четвер, 03 травня 2018, 11:32
Від 23 до 27 квітня 2018 року священики Сокальсько-Жовківської єпархії здійснили місію на Сході України.

На Донеччину їздила група у складі: протосинкела єпархії о. мітр. Володимира Коткевича, синкела та відповідального за соціальне служіння о. Степана Макара, голови єпархіального паломницького центру о. Віталія Лупія та тріо священиків «Новий час» - о. Романа Назаркевича, о. Мирослава Ковальчука та о. Тараса Когута. Місія розпочалася з відвідин 66-го Львівського військового мобільного шпиталю у м. Покровськ Донецької області, в якому виконує душпастирське служіння капелан від Департаменту  військового капеланства ПК УГКЦ о. Іван Василенко – декан Краматорський УГКЦ. Керівництво шпиталю висловило подяку за автомобіль швидкої допомоги, який купили за пожертви парафії Сокальсько-Жовківської єпархії і передали у користування госпіталю у березні 2015 року.

Продовжилася душпастирська місія в Пасторально-соціальному центрі УГКЦ м. Слов’янськ, де стараннями священиків і вірних Сокальсько-Жовківської єпархії була зібрана українська література для бібліотеки. І саме того дня (25.04.2018р.) відбулося відкриття-презентація цієї бібліотеки, на завершення якої зі всіма присутніми духовною піснею ділилося тріо «Новий час».

Серед акцій, які, зокрема, провели священики з тріо «Новий час», були духовні розважання та авторська пісня. З ними священики виступили перед вчителями та учнями музичних шкіл і мешканцями Слов’янська, Добропілля і перед працівниками обласного управління культури й туризму в м. Краматорськ.

Як кажуть місіонери, учасники зустрічей і духовно-мистецьких програм на Донеччині, сприймали Боже Слово, розважання і пісні з теплотою серця і зі сльозами на очах та з великою надією, що майбутнє України за нашими спільними молитвами буде кращим.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next