АКТУАЛЬНО

Священики Стрийської єпархії ознайомилися з азами екологічної етики та душпастирювання

Вівторок, 20 травня 2014, 14:04
У Стрийській єпархії вже кілька років поспіль відбуваються курси для духовенства єпархії. Цьогорічні курси проводять єпархіальні комісії. Одним із курсів, запропонованих цього року, є «Збереження довкілля». Його веде для душпастирів о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Стрийській єпархії.

Програма курсу передбачає ознайомлення з екологічною етикою, як складовою частиною морального богослов’я, екологічно-зорієнтованими документами Католицької Церкви, а також пасторальними ініціативами, що слугують збереженню довкілля та побудові живої парафії. Три групи священиків із чотирьох протягом останніх двох місяців були ознайомлені з цим курсом. Четверта, остання, група матиме цей курс 5 червня 2014 року.

Як показує практика, особливе зацікавлення в слухачів викликає саме пасторальний досвід різноманітних парафіяльних екологічних ініціатив. Щороку зростає кількість освітньо-виховних та практичних заходів екологічного спрямування в парафіях у Стрийській єпархії і усвідомлення серед вірних вагомості екологічного гріха та християнської відповідальності за Боже створіння – природу – як невід’ємної складової християнської віри та життя і діяльності Церкви.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next