АКТУАЛЬНО

Священики Стрийської єпархії вивчали діяльність сект і їхній вплив на особу

Четвер, 19 червня 2014, 12:12
Відсутність згоди в сім’ї, брак милосердя тощо є основними причинами входження людини в секту. І тому не можна засуджувати таких людей. Про це сказав священик Ордену отців домініканців Григорій Клуз під час семінару «Поняття та методи діяння новітніх релігійних рухів і сект», який проходив 18 червня 2014 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ для священиків Стрийської єпархії.

Отець Григорій, консультант Домініканського осередку інформації про нові релігійні рухи і секти (Краків, Польща), представив присутнім учасникам семінару структуру та систему діяльності секти. Зокрема, через приклади тотальної психоманіпуляції, що є знаряддям секти, доповідач розкрив мету діяльності секти, яка полягає у використанні особи в чотирьох площинах її життя, а саме: духовній, психічній, фізичній та матеріальній. Також було наочно представлено техніки та етапи психоманіпуляцій.

На завершення доповіді о. Григорій Клуз назвав три основні елементи захисту, які формують здорову та зрілу особистість і допомагають людині у разі небезпеки бути залученим до секти: 1. Система цінностей в родині; 2. Автокатехизація (процес особистого осмислення своєї віри в Бога та пошуку відповідей); 3. Здоровий консерватизм (вміння розгледіти те, що потрібно для щастя).

«Я досвідчив живого Бога, який приходить на допомогу людині, що стала на служіння сатані», - сказав у другій доповіді на тему «Досвід душпастирської праці екзорциста» доктор богослов’я о. Євген Дердзюк, екзорцист РКЦ (Красноброд, Польща).

Священик представив, яким чином магічний підхід до релігійних практик стає причиною поневолення людини «батьком брехні» - сатаною, а також підкреслив важливість та вартість служіння священика для спасіння людини.

У третьому блоці семінару п. Олег Паска висвітлив через медіа-презентацію вплив і засоби маніпуляції дитячою свідомістю, що руйнують формування здорової особистості.

Варто зазначити, що цей семінар проводить Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у справах новітніх релігійних рухів і сект для священиків усіх єпархій УГКЦ.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next