АКТУАЛЬНО

Священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії повернулися з передової

Субота, 13 грудня 2014, 22:29
Отець Віталій Футорський, адміністратор парафії Святого архистратига Михаїла м. Хмельницький, та о. Андрій Шалай, сотрудник собору в Зарваниці, повернулися з передової 13 грудня. Отці шість днів перебували в районі Дебальцевого та Попасної в місцях дислокації 128-ї гірсько-піхотної бригади та 25-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь».

Священики служили для бійців Святі Літургії, сповідали їх та проводили духовні бесіди. Також відвідали військову комендатуру у м. Дебальцевому.

«Ночувати доводилися у бліндажах, інколи нам знаходили якесь приміщення, - зізнається о. Віталій. – Були випадки, що треба було ховатися, бо працював снайпер». Однак, за словами священика, такі духовні місії дуже важливі для бійців. «Ми їм привезли матеріальну допомогу і питали, що ще потрібно, вони ж відповіли, що все мають, бо є добра підтримка волонтерів... Кажуть, що їм потрібна наша присутність. Те, що священики приїжджають до них, дає їм спокій, бо тоді відчувають, що з ними Бог», - розповідає о. Футорський.

Зараз отці готуються до наступної місії: зустрічатимуть з військовими Новий рік та перед Різдвом відправлять для них Святі Літургії.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next