АКТУАЛЬНО

Священики Тернопільсько-Зборівської архиєпархії працювали над стратегією розвитку УГКЦ

Понеділок, 23 грудня 2013, 22:04
Робоча зустріч на тему впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом” відбулася 23 грудня в Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, та близько 260 священиків обговорили низку важливих питань щодо напрямів розвитку УГКЦ до 2020 року, серед яких: підготовка Архиєпархіального собору, проведення Декади місійності УГКЦ та збір статистики.

Так, доктор історичних наук о. Віталій Козак зазначив, що на жовтень 2014 року заплановано проведення Архиєпархіального собору на тему “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”. Першоієрарх Тернопільсько-Зборівський відповідним листом скличе собор, призначить архиєпархіальних координаторів та соборову комісію, яка керуватиме його роботою. Основними темами стануть: Боже Слово і катехизація, Літургія і молитва, служіння ближньому. За словами отця Віталія, делегати собору шукатимуть шляхів оживлення парафіяльного життя.

Відтак священик розповів про основні заходи, які слід здійснити, аби виконати постанову Синоду Єпископів УГКЦ про проведення Декади місійності УГКЦ. Запланований період організації - між Пасхою та П'ятдесятницею 2014 року. У рамках Декади відбудеться ціла низку молитовних заходів, зокрема катехитичні зустрічі з молоддю та місіонерами. Отець Віталій Козак повідомив, що Синод ухвалив створення єпархіального та загальноцерковного фондів, які повинні забезпечувати місійну діяльність Церкви.

За словами доповідача, робоча група для втілення Стратегії розпрацювала новий електронний формуляр статистичних даних для всіх парафій УГКЦ. Це дозволить завжди володіти актуальною інформацією про життя кожної парафіяльної спільноти.

Наприкінці зустрічі отці слухали лекцію ієромонаха Йосафата Саврана про особливості душпастирської опіки над людьми, які мають духовні проблеми через дію злого духа. Згідно з благословенням Архиєпископа, отець є єдиним священиком Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, що має право здійснювати молитви екзорцизму.

Зустріч завершилися жвавим обговеренням важливих питань церковного життя, доповідачі давали відповіді на запитання.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next