АКТУАЛЬНО

Священики УГКЦ взяли участь у семінарі «Безпека, захист та супровід дітей і вразливих груп дорослих»

Середа, 28 червня 2017, 18:06
27 червня 2017 року в Українському католицькому університеті за сприянням ECPAT International іУкраїнського фонду «Благополуччя дітей» відбувся семінар «Безпека, захист та супровід дітей і вразливих груп дорослих» в якому взяли участь о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства УГКЦ у пенітенціарній системі України та о. Юрій Логаза, директор центру соціальної адаптації для жінок «Переображення».

Навчання представників багатьох доброчинних організацій, серед яких «Карітас», «Лярш» і «Віра і Світло», провадили пані Астрід Вінклер, координатор міжнародної мережі захисту прав дитини ECPAT і пані Тетяна Цюман, кандидат психологічних наук, доцент кафедри загальної, вікової та педагогічної психології Київського університету імені Бориса Грінченка. Воно зокрема включало: огляд прав дитини, введення в основні принципи супроводу дітей і вразливих груп дорослих в Україні. Серед тем були також стандарти професійної діяльності й аналіз ризиків служіння організацій громадського сектору та інструменти самооцінки як організації в цілому, так і окремих членів її персоналу.

У другій частині семінару відбувся тренінг, в результаті якого його учасники підготували презентації стратегій супроводу й захисту вразливих категорій, яким можуть загрожувати різні види насилля. Протягом червня-грудня 2017 року учасники тренінгу були поставлені перед завданням розробити в своїх організаціях впровадження політики супроводу й захисту вразливих категорій осіб. На думку душпастирів, участь у семінарі допомогла побачити важливу ділянку для підготовки капеланів і волонтерів, що потребують розвинутих підходів до супроводу неповнолітніх і вразливих груп дорослих, що постраждали або, яким загрожує насилля. Проблематика ця особливо важлива з огляду на необхідність різнопланового дбайливого захисту інституту сім'ї у сучасному світі агресивних ідеологій, підміни понять і пропаганди псевдо-цінностей.

Пенітенціране душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next