АКТУАЛЬНО

Священики з Румунії здійснили паломництво до Чернівецької ікони Богородиці «Надія Безнадійних»

П'ятниця, 01 березня 2019, 13:43
На запрошення та з благословення Правлячого архиєрея Чернівецької єпархії Йосафата Мощича до Чернівців на одноденну прощу зібралися друзі-священики з Румунії. Організатор прощі – вікарій для вірних Української Греко-Католицької Церкви Румунії отець Николай Ніколаїшин. Саме отець Николай напередодні свого шістдесятиріччя запросив друзів душпастирів скласти подячну Літургію за дар життя. Він забажав це зробити в Україні перед образом Матері Божої Чернівецької «Надія Безнадійних».

Дуже скоро на запрошення відгукнулися священики Румунії візантійського та латинського обрядів. Більше двох десятків отців прибули до Чернівців 28 лютого. Богослужіння в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці очолив ювіляр – отець Николай Николаїшин. У святковій молитві взяли участь синкел Чернівецької єпархії отець митрат Валерій Сиротюк і канцлер єпархії отець Руслан Боровий.

Присутні на урочистостях священики представляли різні парафіяльні спільноти – українську, румунську, польську, німецьку та угорську. Місцеві душпастирі привітали ювіляра, а всім паломникам для їхніх парафій від владики Йосафата передали копії чудотворної ікони. Завершилося богослужіння поцілунком миру та молитвою перед іконою «Надія Безнадійних» за мир в Україні та світі.

На святкове Богослужіння до Чернівців з Румунії прибули також паломники Кервазин Лонгер, голова Союзу поляків Румунії, депутат Румунського Парламенту третього скликання та радник Cучавської префектури з питань національних меншин, заступник голови Сучавської філії Союзу українців Румунії пан Михайло Міхаєску Анюк. Отця Николаїшина привітали також українські науковці – професор Нестор Мизак та кандидат наук Андрій Яремчук.

Наостанок душпастирі України та Румунії домовилися зустрітися наприкінці травня під час візиту до Румунії Вселенського Архиєрея Франциска, Папи Римського.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next