АКТУАЛЬНО

Священики з Тернопільщини втретє їздили на передову: один боєць прийняв Хрещення

Вівторок, 10 лютого 2015, 11:02
Отець Віталій Футорський, настоятель храму Святого архистратига Михаїла м. Хмельницького, та о. Андрій Шалай, сотрудник Собору в Зарваниці, втретє побували з духовною місією в зоні бойових дій. З 26 січня по 7 лютого отці здійснювали капеланське служіння для особового складу військових частин та підрозділів у зоні АТО на території Луганської області.

«Поїздка була інтенсивною та насиченою, - розповідає о. Віталій Футорський. – Ми охопили 12 місць, серед яких: Щастя, Старобільськ, Дебальцево, Геєвка, Новий Айдар, Сіротино, Лисичанськ та інші. Власне, хотіли відвідати батальйони, де ніколи не було капелана, а також ті, які мають гостру потребу в його присутності».

Священик повідомив, що після духовних зустрічей 40-літній боєць на ім’я Ігор, який несе військову службу в м. Щастя, виявив бажання стати християнином. Отці підготували військового, а відтак уділили йому святе таїнство Хрещення.

«У деякі дні вдалося відвідати три різні місця, - каже о. Андрій Шалай. - Уся праця була спрямована на служіння військовим, треба їх підтримувати духовно. У кожному пункті ми служили Святі Літургії, бійці приступали до Сповіді та Святого Причастя, приходили на духовні розмови, ми їх благословляли та мирували святим єлеєм».

Отці добиралися до передової своїм транспортом, відтак у супроводі військових за два тижні відвідали 12 місць дислокації ЗСУ. Розповідають, що двічі передчасно завершували духовні науки через обстріли «Градів».

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next