АКТУАЛЬНО

Священики і семінаристи з Івано-Франківська колядували в Італії

П'ятниця, 25 січня 2019, 13:24
Щороку семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії свщмч Йосафата під час різдвяної коляди вирушають до українців греко-католиків в еміграції для того, щоби поділитися з ними радістю народження Господа нашого Ісуса Христа.

Цей рік також не став винятком та з благословення Архиєпископа та Митрополита Володимира Війтишина, а також ректора семінарії прот. Олеся Будзяка семінарійне тріо «Noel» на чолі з віце-ректором прот. Андрієм Чорненком третього січня вирушили в дорогу.

Подорожуючи містами Італії, семінаристи Олексій Стронський, Павло Момот і Дмитро Котович, допомагали землякам відчути колорит Батьківщини. Розпочалася подорож візитом до українців в містах Парма, П’яченца та Кореджо, де душпастирює  о. Андрій Мацьків. Там отці служили Божественну Літургію, а опісля брати-семінаристи дарували присутнім різдвяну радість, колядуючи та співаючи українські народні пісні. Крім того, протягом цілої подорожі віряни мали нагоду прикластись до мощів великого святого, покровителя семінарії, священномученика Йосафата.

Тепло зустріли колядників у м. Модена, де немала спільнота українців на чолі з парохом о. Тарасом Галаваєм святкували празник Різдва ГНІХ. Опісля вирушили до  історичного міста Болонья, де короткий час колядників дуже гостинно приймав о. Михайло Бойко. Там колядники мали нагоду бачити історичні місця міста, відвідали катедральний собор, в якому приклонилися перед мощами праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці.

На запрошення о. Тараса Максиміва,  який ще недавно працював на посаді префекта ІФДС, а зараз сумлінно служить для українців в Італії, побували в місті Фоліньйо. 

Опісля вирушили до міста Пескара на узбережжі Адріатичного моря. Тут семінаристів приймав о. Любомир Сітко. Для українців відслужили Літургію на свято Обрізання ГНІХ та Святого Василія Великого, а також вже традиційно дали концерт коляди та української пісні. Окрім того, колядували для місцевого італійського єпископа та італійців в катедральному соборі м. Пескара.

Уже другий рік поспіль разом з українцями Каттоліки, де служить о. Володимир Медвідь, молилися в навечір’я свята Богоявління. З парафіянами міста розділити другу святу вечерю.

На запрошення о. Віктора Двикалюка, колядували для українців, що працюють в Республіці Сан-Марино. Тамтешні парафіяни були щиро зворушені візитом колядників.

На завершення подорожі повернулися до Болоньї, де разом з усіма присутніми та парохом о. Михайлом Бойком прославляли новонародженого Ісуса у колядках та щедрівках.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next