АКТУАЛЬНО

«Священикові завжди потрібно вчитися», - Митрополит Володимир (Війтишин)

Вівторок, 09 червня 2015, 16:12
8 червня 2015 року завершилося навчання в Інституті постійної формації Івано-Франківської архиєпархії. Вісімдесят священиків протягом одного року мали нагоду поглибити свої знання та ознайомитись із сучасними викликами, які стоять перед Церквою.

На завершення курсу постійної формації був відслужений Молебень до Христа Чоловіколюбця, який очолив Архиєпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) у співслужінні з 80 душпастирями. У проповіді на завершення цього курсу владика Володимир звернув увагу, що «ієреєві завжди потрібно вчитися, адже міняються обставини, виклики: ми, священнослужителі, завжди маємо розуміти різні вікові категорії наших парафіян. Нехай ці науки, які ми черпали протягом одного року, стануть для нас допомогою в нашому душпастирському служінні».

Уже протягом двох років триває навчання в Інституті постійної формації в Івано-Франківську для духовенства архиєпархії при Івано-Франківському богословському університеті. Директором цього Інституту в липні 2013 року Архиєпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) призначив митр. прот. д-ра Олега Каськіва, синкела у справах духовенства архиєпархії та ректора семінарії.

На цю інституцію покладено обов’язок постійно оживляти знання у священиків Івано-Франківської архиєпархії.

Програма закладу передбачає, що протягом п’яти років кожен священик поглибить свої знання з морального богослов'я, біоетики, подружнього права, сповідництва, стратегії УГКЦ 2020, способів сучасного душпастирювання та детально ознайомиться із сучасними викликами, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою.

Постійна формація - це засіб кращого душпастирювання, кращого навчання та кращого свідчення Христа в різних обставинах нашого життя.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next