АКТУАЛЬНО

Священничі родини Стрийської єпархії здійснили прощу до Перемишлян

Понеділок, 07 жовтня 2019, 11:16
Цього року минає 135 років з дня народження блаженного священномученика Омеляна Ковча та десять років із часу проголошення його покровителем душпастирів УГКЦ.

Також Церква відзначає 75-ту річницю смерті блаженного Омеляна, який був спалений у печах табору смерті «Майданек»(Польща). З нагоди цих трьох ювілейних дат у Стрийській єпархії 5 жовтня 2019 року провели прощу священничих родин до місця служіння о. Омеляна – храму Святого Миколая у м. Перемишляни.

«Постать блаженного о. Омеляна Ковча є для нас прикладом того, в який спосіб кожен з нас має наслідувати нашого Архипастиря Христа», – звернувся до священників з їхніми сім’ями владика Тарас Сеньків, який очолив Архиєрейську Літургію у співслужінні з владикою Богданом Манишиним.

Єпарх Стрийський підкреслив труднощі того часу, в яких блаженний о. Омеляна відзначився своєю активністю, безкомпромісністю, чесністю і відкритістю: «Він переживає за всіх і за кожного: за свою Церкву та обряд, за свій народ. Він рятує з рук смерті євреїв, чим наближає свою зустріч із Христом у Майданеку. Він вписує у своє життя Євангеліє, постійно шукаючи Христа розп’ятого у долях інших людей, поспішаючи принести їм потіху через своє служіння, являючи їм Господню любов».

«Сьогодні просимо всемогутнього Бога, щоб Він прославив свого вірного слугу о. Омеляна славою святих. Сьогодні просимо нашого священномученика, щоб він випросив для нас і для наших родин витривалості та вірності йти туди, куди нас кличе Христос», – сказав владика Тарас, ставлячи за приклад жертовність священномученика у його служінні, який знав, що Бог, котрий покликав його до священства, своїми руками обійняв цілу його родину і він, священник Омелян, своїм свідченням сказав і про віру своєї родини, котра жила надією та упованням на Бога.

По завершенні Божественної Літургії всі священнослужителі на чолі з архиєреями спільно помолилися панахиду на могилі дружини блаженного священномученика – Марії Ковч, яка похована на цвинтарі у Перемишлянах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next