АКТУАЛЬНО

Священник Львівської архиєпархії УГКЦ став професором богослов’я Віденського університету

П'ятниця, 29 листопада 2019, 10:37
У жовтні о. д-р Томас Марк Немет, священник Львівської архиєпархії УГКЦ, став професором богослов’я Східних Церков католицького богословського факультету Віденського університету. Ця подія є знаковою для Львівської архиєпархії.

Томас Марк Немет народився 1974 р. у Відні. У 1992–1999 рр. студіював католицьке богослов’я та право у Віденському університеті, де в 2003 р. здобув ступінь доктора права, а в 2004 р. – доктора богослов’я. У 2013 р. здобув у Віденському університеті габілітацію в галузі богослов’я та історії Східних Церков.

У 2005–2019 рр. – приват-доцент історії Східних Церков та екуменічного богослов’я Католицького богословського факультету Вюрцбурзького університету, з 2009-го – також директор Інституту Східних Церков при цьому ж університеті.

У 2014 р. одержав дияконське, а в 2017 – ієрейське рукоположення.

З 2012 р. – член робочої групи щодо опрацювання партикулярного права УГКЦ, з 2019 р. – співголова православно–східно-католицької групи (Orthodox-Eastern Catholic Dialogue Group).

У 2019 р. опублікував книгу «Православна Церква на Буковині та Йозеф фон Чижман. За лаштунками віденської церковної політики».

Наукові зацікавлення:

- історія Східних Церков в Австро-Угорській імперії та в центрально-східній Європі
- історія Церков і церковне право в Україні
- розуміння поняття церковної традиції
- Літургія та мистецтво візантійських Церков
- богослов’я та право Східних Католицьких Церков.

Джерело: okk-ktf.univie.ac.at


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next