АКТУАЛЬНО

Священник УГКЦ на Львівщині за допомогою вареників та кави вирішує соціальні проблеми потребуючих

Вівторок, 23 лютого 2021, 12:13
Отець Іван Рибко разом зі своєю парафіяльною командою під час навчання на програмі «Соціальні інновації громад» від Львівської освітньої фундації вирішив об'єднати страву традиційної української кухні та руки десяти жінок.

Так команда волонтерок за дві години ліпить шість кілограмів вареників, які згодом продаватимуть у чотирьох крамницях Нового Роздолу.

Ініціатива діє вже близько року. Її мета – підтримати сорок сімей у кризі та людей похилого віку. Про це повідомляють на сторінці Львівської освітньої фундації, передає «Еспресо.Захід».

Отець Іван Рибко попросив у соціальної служби контакти людей у потребі. Парафіяльна команда погодилася ліпити два рази на тиждень вареники та продавати у місцевих магазинах. Комунікаційна менеджерка Львівської освітньої фундації у коментарі для «Еспресо.Захід» зазначає, що за кошти з продажів волонтери купують продукти і роздають малозабезпеченим сім’ям, людям з інвалідністю та пенсіонерам.

У Львівській освітній фундації додають, що на цьому допомога священника не завершилася. Він розпочав вигадувати нові способи, як залучити ресурси: збирати одяг для тих, хто потребує, та встановити кавовий апарат у супермаркеті.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://risu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next